Monday, October 17, 2011

diari sabtu saya

sejak ziyad lahir...perkara wajib setiap minggu ialah balik senawang....sebabnye....stat khamis ayah or emak da stat kol tny nk balik jum or sabtu...ble da ari jumaat kol lg tny sabtu balik kol bape...ble da sabtu kol lg tny da gerak ke belum....adakah  dorang xpaham2 lg anak n menantu dea waktu bgn pagi ialah pada pukul sepuluh paling awal..... eh!!! tapi.... sejak ade ziyad memang berangan la kan nk bangun kol 10...kol 5 pg ok dea da kejut ktorang.... so sabtu ritu mcm biasa la kol 5 dea da bgn maka ekot tahap mengantuk sape yg leh handle akan playing with ziyad....bgn pg kan...harus byk la cte dea...cte pasal mimpi la kot...pg2 mulut da membebel...tp biasanya dlm kol 5 pg 2 mr sapic la bgn....aku........ harus la tido lg...layan la ziyad dulu ye...kang dea bgn balik...my turn....=) ble dea da pnat2 membebel dea akan lelap balik secara automatic or kne masokkan dalam buaian.... n cte buaian... membuai ziyad adalah tugas mr sapic k...senaman tangan yang paling mudah...aku mmg x bape gemar nk membuai ziyad...sebab takut kurus sangat plak tangan aku kang...sudah tak cantik la plak kan...weeee..... so dalam our room buai harus di side mr sapic...suke2...


ziyad kalo tido xde la lame mane...paling lama 2 jam...sbb pas 2 jam dea akan lapa...tambah2 baby boy..mmg kuat feeding...maka dlm area kol 7 lbh ziyad akan bgn balik mintak diisi perot dea...aku pon sebagai ibu mithali di dunia bgn n feeding kan dea...selesai feeding ktorg pon plan nk morning walk....tp kejut2 si ayah... hampa....bgn pon dea xnk...jd kami berdua morning walk di luar rumah sajalah..xyah la nk g taman bagai.....


actually sabtu lepas aku plan nk g ukm..... cakap ukm 2 mcm ukm 2 bkn tempat keje aku je kan...hehehe ok mcm nie.....sabtu lepas ade karnival kat ukm....karnival ekspresi remaja....remaja lg k kami berdua...=)
ala aku sebenarnye pg sebab nk daftar sebagai pengundi..amek ko...semangat gle nk daftar mengundi...tanggungjawab k...tanggungjawab...korang da daftar ke???
semangat gle la pg 2 siap2 nk g ukm....tp xde la awal sgt ktorg kua uma...dlm kol 11 lebih...dalam nk ke kol 11 lebih 2...ntah bape kali la mak n ayah kol tny da gerak lom...haih dorang nie....bajet rindu sgt la kat cucu dea 2....*ade ton jeles skit...grrr




banner karnival 2...terasa remaja...=)



sampai2 tros letak ziyad dalam buggy...lupe bawak carrier so letak je dalam buggy...naseb bek mood dea baek nk dok dalam buggy..kalo x compom dah melalak... 2 pon da ade buniy skit2 nk nags tp mr sapic laju2 maen ngan dea...*award bapa mithali taun depan...=)



ziyad arini keriangan dok dalam buggy...mood ibu dea adalah sangat suka k...harus suka sebab dapat berjimba lama skit kat karnival nie...sampai lupa nk snap gmba...leka sgt...dah lame x jd remaja kan.... booth xbanyak sgt tp blh la... tp kalo bkn sbb datang bertujuan mmg aku da angin la sbb booth xbyk... tp hana tajima ade,irma hasmie ade,hujan ade... tp dapat pandang hana tajima dr jaoh je lgpon aku xske sangat bergamba ngan artis...jd xde la aku akan ke artis 2 tok bergamba...artis ke hana tajima 2 ha???*rollingeye*

 kejap je pon aku lepak situ...xsmp sejam pon...dah booth dea pon skit je kan... blah la awal2...sebelum mak n ayah bising cucu dea xsmp2.... odw ke senawang prot lapa...mood nk mkn kepsi la plak...benti pulak la kat kepsi RnR semban...dlm ati bising la ayah kang ktorg lambat smp...huh..... pangai mengetest aku datang...nk ngetest tomyam krunch kepsi la plak kan...tp aku beli ayam original...aku order tok mr sapic ayam perisa tomyam 2... kate nk try je kan...so try yg mr sapic punye je la....jahat kan pangai bini...xsanggup nk tanggung risiko kalo xsedap...hahaha....





rase da lame la plak xwat mcm nie...teringat zaman bercinta...tp mr sapic time becinta dulu sporting je ble soh wat mcm nie...skang ble soh wat mcm nie mule la wat muke mintak ggggrrrrrr.....kami berdua mkn dengan tenang sebab ziyad tido lena...very da heaven....





 ble da anak tido mak n ayah dea ade la mase skit nk begambar.....=)

muke x ikhlas mr sapic...menci...




muke ikhlas perempuan bahagia...

sampai senawang dalam kol 3... samapi2 je aku n mr sapic leh wat keje laen...=))))) sebab ziyad mak n ayah jage....weeeeeeeeee............*otak jangan nk kuning sgt k...aku kne basuh kain stok seminggu n mr sapic qada tido dea...*



# xde la sdap mane tomyam krunch 2...kulit dea je rase tomyam...isi dea rase bese je...  unrecommended tok orang yang tekak dea mcm tekak aku...#





5 comments:

hafiz hafizol said...

eh, hana tajima ngan irma hasmie tak dtg la .. hana tajima saket.. tapi camne awak leh nampak hana tajima dari jaoh?? pelik uh.. salah org kot... si Irma Hasmie setahu saya mmg takde... N booth dftar ngundi pun sama x nampak.. haha..

mr and mrs sapic said...

mmg ade pompuan mcm hana tajima je kat booth safiya ke ape ntah... irma plak budak kat booth tudung 2 ckp japg smp..xtaw la kalo dea pon xsure kan...lgpon saya balik awal ari 2...

mr and mrs sapic said...

booth daftar mengundi ade la..booth hujung skali...booth 2 1 booth ngan booth love menda ntah... kamoo nie pg kol bape???

hafiz hafizol said...

saya memg sukarelawan untuk pogram tu..yg pakai baju caler oren ekspresi remaja TV9 tu.. :P

N op corse dr mula sampai akhir pogram saya kat sana lah.. hehe

mr and mrs sapic said...

abes xkn xnmpak budak2 spr 2?? name budak 2 masliha binti narodi...as a sukarelawan mest u alert kan..dik oi..