Monday, March 26, 2012

circulation

saya nk diet
saya nk jage makan
saya nk nmpak cun je manjang depan suami sendiri
saya nk pakai baju lawa2 yg look selim melim
saya nk sangat sangat bila shopping baju.. saya pegang baju size S je bukan L
saya nk sangat babat saya nie ilang(babat?apakah?means bile duduk perot xde lapis2)-kimi yang aja perkataan babat nie.
saya dah malas nk jawab nape orang tanya nape saya gemuk.walaupon dulu xde la kurus mane. pelik nape suka tny macam tu
saya nk sangat kurus macam form 5 dulu (boleh ke?hee)

reason saya
saya bukan xnk kurus tapi..
bila saya diet means skip dinner and having a very small portion time lunch (they way if im said im diet)
saya akan lapa yang amat
bila saya lapa i cant produce milk
since my baby si ziyad nashrique bambam tu still breast fedding
so i cannot diet
bila i makan sikit
susu kurang
so ziyad bile bf dea jadi xpuas
bila ziyad xpuas
dok menangis je
kesian anak i taw
muka lapa je manjang
tido malam pon xlena
bila ziyad tido xlena i akan jadi penat kuasa dua
so bila penat kuasa dua
time kat opis i akan jadi penat kuasa tiga
so bila dah penat kuasa tiga
lagi la xde susu
so bila xde susu
i stress kuasa empat
bile stress kuasa empat
mcm mane nk buat stok untuk antar kat nursery
so bila stok xde
nant kat nursery ziyad nk minum susu ape
formula milk??
no no no
i want fully bf as long as i can
so thats the reason why i cannot diet.
why i don wan stress...
i don wan my baby kebuluq..=p
so... plzzz...jangan tanya nape badan saya agak cute sekarang...hahaha




plus: kat rumah i ade wardrobe baju gemuk dan ade wardrobe baju kurus..so no deal with it..bila kurus ade baju bila gemok pon ade baju..hehehe




td pam dapat 220ml sekali pam..kalo dapt mcm nie maknenye i cukup makan and xstress kat opis dan jugak xpenat.
sebab arini suami hantar g keje lepas tu bos2 pon mood baik sahajo dan keje xbape banyak....hehehe






2 comments:

yana lyana said...

cayok2 syg.. :)

mr and mrs sapic said...

baik cikgu sayang...
saya rindu kamu separuh mati...=(