Tuesday, March 13, 2012

tak romantik pon xpe janji sayang




ok.. ttbe ade idea nk tulis pe.. its about my husband... bukan hal rumah tangga ye... tp soal hati dan perasaan dan juga tingkah laku...ahaks!!!


korang sume sure tawu kan yang aku n mr sapic adalah kawan baik sebelum nie..kawan baik 3 tahun.. setahun kapel..setahun tunang pastu kawen...ok dah boring cite nie...sebab dah cite banyak kali...heeee..

dan jugak penah cite kan yang kekadang aku rindu tok jadi kawan baik dea balik.... sebab mase kawan baik perangai xmalu aku lg banyak dr perangai malu2 aku..hehe.. even ok je pon kan kalo wat xtawu malu sebab ktorg dah kawin da pon... tp pesal ntah..kekadang kalo aku nk buat pape n nk cakap pape kne pk dalam2 dulu baru aku cakap...takut dea kecik ati..oi..suami bile dah kecik ati xbau syurga ok... xmo xmo...

arini topik mr sapic ialah.... dea bukan golongan lelaki yang romantik... di ulang... xromantik...

jujur aku cakap... ex sebelum exbf (cane 2??haha) aku sebelum nie.. romantik la jugak..selalu wat surprise yang ntah pape yang kekadang aku rase..nape la mamt nie romantik sangat...terharu mak... rase di hargai mak ok...

dan ex bf aku plak.. exbf adalah bukan ex sebelum exbf ye...(paham ke idok??hahaha) jenis yang suke update status cakap... love my girl... present for my baby... my baby cook for me today...and bla bla bla.. kekadang ble aku terbaca rase macam...kecoh!!!! tp kekadang rase... eleh i was b4 her okey...

so bile terpikir or terjadi benda2 mcm nie aku rase... nape lah laki aku xmcm nie... (eh kejap je pk mcm nie pastu tros laju ambik air semayang sebab tawu dosa pk mcm 2 =).........)

tp ape pon... aku redha dengan ikhlas sebab mr sapic mmg bukan patern yang romantik..patern yang suka sakitkan ati aku lg ade... sakitkan ati manje2 ye..hehe... xpnah pon jadi romantik seromantiknye mcm bawak aku candle light dinner atas cruise ke walaupon umah dekat je ngan putrajaya tu..hahaha or xpenah pon update status kat fb.. aku masak bla bla bla arini... xpenah pon aku bukak kete ttbe ade bunga kat seat aku.. xpenah pon aku bgn tido tgk dea siapkan bed breakfast tok aku.. xpenah pon ttbe ade bear kat atas table opis aku courier by him... eh xpenah rase la sume tu...

dan aku plak... selalu terpk nk buat.. tp ble nk buat je..aku rase..kang dea rase annoying plak sebab dea bukan pattern romantik kan..kang kalo aku buat dea tanya kenapa buat sume nie... takot aku plak yang laju2 terjun bangunan sebab xleh blah nape dea tanya mcm 2 plak kan..hahahaha

so kami laki bini jadi xromantik la ceritanya..kekadang rase cam boring plak.. flow same je ari2...dan aku plak kekadang pk..dea nie xnk ke bawak aku g sini ke..buat mcm nie ke..mcm 2 ke..

akan tetapi... hari nie.. 13/03/2012... save the date k... aku bgn je tido... tgk2 ade coklat kat atas rack...tp xde note pon... coklat semata2...

then aku pon terpk.. eh... dea bg aku ker... terus senyum sampai telinga k... tp plik la kan.. xde note pon..
pastu aku tros msg dea...

b.. u tetinggal coklat

b... coklat 2 untuk u la.. u nie xromantik langsong..


hahaha..dalam ati aku tros nk gelak besar pon ade..aku plak yg xromantik..dea yg xbg note ke ape ke..


apepon sayang... i appreciate sgt keromantikan u arini..walaupon cuma coklat bukan adiah ribu2... tp i sangat terharu sayang... damn much... love u till end honey.. (dah 2 je..lelebih ade yang muntah lak kang...hehe)


 lambang cinta apek kepada yan untuk arini...muahaahaha
 






5 comments:

yana lyana said...

hahaha..sengal ok ko..
dari dulu sampai skrg..tergelak aku baca entri nih.. :D

mr and mrs sapic said...

arini kan cite vanila coklat...harus la feeling2 romantik skit..hahaha

ishy77 said...

mengalir airmata darah aku bila baca...hahahaha...btw..semoga korang bahgia selamya,.Aamiin

Efira Nazri said...

hahaha. hope u n ur hubby happy ever after!!! n produce more babiesss!

mr and mrs sapic said...

efira: thanx dear...kita sebaya kan... hehe 1987