Thursday, October 25, 2012

ziyad and his new babysitter

morning!!

puasa tak??
me.....=)

ok xpayah nk cerita pasal puasa or tak..
sape yg puasa alhamdulillah.. yang x tu...
xpela... kan..

egt td nk update cerita kat langkawi ritu..
tapi lappy kat senawang.. gegambar semua dalam tu..
so len kali le update...

arini kan..ziyad tinggal ngan ummi dea..
ummi dea tu maksudnye jida...
jida tu maksudnye adik aku...
adik aku maksudnye...
orang yang paling suka sakat ziyad...
suke buli ziyad...

aku plak mcm mane ntah.. rilex je bg jida jage ziyad arini..
arini blh plak nursery dea da tutup...
semangat raya haji btol..
yang kami laki bini plak dah running out of cuti..
tggl bape hari je.. tu pon nk spare kalo btol2 emergency..
arini kira emergency jugak sebenarnye...
tp tahap emergency tu masih dalam kawalan.. hehehe...

boleh je sepatutnye aku bawak ziyad datang opis...
tp kalau ziyad dtg opis.. adalah lebih baik aku amek cuti..
kang main kejar2 aku ngan dea 1 opis nie haaa...
xkose mak...

 
 
ni la org yang di tugaskan jaga ziyad arini...
"kau jaga anak aku elok2 jida.. ptg kang aku tgk ade luka sana sini ko siap!!!"

hahaha... dahla mintak tlg org.. maen ugut2 plak...
tp aku nie takot je nk bg jida nie jaga ziyad...
yela.. jida kan xde adik.. ttbe kene jaga anak buah..
ish... series aku tawakal je nie..
dr td tepon x angkat2.. blom bgn tido la kot.. xpela..
arap2 ziyad ok..
plus mak arini keje sampai kol 3.. so ok la kot...

selingan cerita lain...
skang i dah ade rambut baru taw....
dah 2 minggu rambut baru.. tu pon xsempat nk bgtaw..
walaupon korang kesah ke kan..muahahaha...
ko tgk la rmbut ziyad skang...
sekali tgk da mcm gegirl da...
tp aku mmg suka rmbut dea mcm nie..
abu bakar elah sgt.. hehehehe..



nie mase ekot mr sapic pg subang aritu
mase tu kan aku x berapa nk sehat..
dea pon xde la sehat sgt mase ni..
tp ttp la aktif nauzubillah..
dan aku seperti biasa..
bila da xleh nk kawal dea..
bg je menda alah tu..
bukak cerita rio yang cerita burung tu..
setel....




dalam flight aritu.. mase pg flight malam..
standard la kan..
kalo flight malam mmg byk kosong..
so ktorg x duduk pon kat tmpat yg sepatutnye..
mase tu duduk kat blakang2 skit..
dekat ngan toilet..
aku kan di landa cery bery mase tu...
so senang kalo mase nk deliver dah smp..
teros je lari masuk labour room...
hahahahaha..


acc... nie pastime ziyad naik flight..
walaupun 1st time..
tahap kejakunan dea adalah di tahap yg terkawal..
mcm biasa la dea.. suka buat muke poyo...
dea punye poyo tu..
mcm dah bertime time naik flight..
hehehe..
dgn poyo nk pasang selt belt sendiri..
klaka je...
yayaei je dea taw...
xtaw la poyo ekot prangai sape...hahahaha




oh ok... dah risau balik...
jida.... jaga la anak aku sebaik2 baiknye....
amin......


love.





2 comments:

~queen of the heart~ (^_^) said...

poyo tu mesti ikut prangai mr sapic coz zman skolah die popular sbb kepoyoan dia hahaha...don't worry ziyad will be fine yan..hihi

azeanty anuar said...

tawu dah.. dea mmg terkenal ngan poyo kan.. mane tumpah kuah kalo x ke nasik kan..hehehe.. tu la.. neves jgk.. arap2 arini cepat berlalu.. hehe