Monday, July 29, 2013

ziyad wes loro



sebelum raya...
lebih baik la aku siapkan dulu entry ni...
kang makin lama makin lupa dah nk cerita apa...

walaupun dah basi dah cerita ni...
tapi kehangatannya masih ada...
n gambar pon aku x sempat nk print lg...
kalau blh nk print b4 raya...
so that sedara mara yang xdpt datang tu leh la tgk gmbar je....
kang nanti masa raya nk tgk gambar...dah satu hal nk tgk kat laptop..
mmg xkuasa la aku nk on laptop manjang....

celebration beday ziyad ni buat 2 hari sebelum birthday dia...
on 7th july 2013
ziyad lahir 9th july...
tapi masa tu sehari sebelum nk puasa...
so kita sambut awal2 ye....

n lgpon.. x ajak ramai pon...
btol2 ajak sedara mara...
pastu mama n papa ziyad.... tp papa dia cannot come maaaaa....
baby sitter ziyad...
n budak2 ddp...
gle xajak budak ddp...
ddp ni stand for nama seksyen kat U dulu...
aku n mr sapic kan kawin satu class...
so kawan mu kawan ku jua...
so kalau ajak dorang senang nk layan...
lgpon.... majoriti suma xtaw malu.. hahahaha

opismate pon aku xjemput sebab takut x terlayan...
sorry la sape yg aku x jemput tu.. sebab mmg buat kecik2 je...

last year tagline dia "ziyad es uno"
taun ni "ziyad wes loro"....
jawa abis kau... sangat jawa ok...
tapi tema nya adalah ultraman... hahahaha...
tp disebabkan x semua benda aku dapat carik ultraman...
mcm goodies bag, ballon and costume ziyad...
so belasah je mana yg ada....
lain2 macam topeng, fridge magnet, flagline,cake, cupcake label blh la di ultraman kan...
hehehehe...





some of party table snacks... cupcake my mil and sil yg buat, and cakepop tu girl back door bg... thanks aunt annie.... =)


his day... so apa yg dia nk semua dilayan... arini je la....





 present table n buffet table... main menu hari tu... nasi tomato, rendang ayam, sambal goreng jawa, jelatah, spaghetti bolognese, buah tembikai, apple lai + asam boi, puding mangga... semua buat sendiri... aku buat bolognese je... yang lain mil n adik beradik yg buat.... 


 the flagline.. yg ni aku order je... malas nk buat sendiri... 
kalau sesape nk blh order kat sini... : DIDA ZENAL



red velvet cupcake


party table decoration by adik beradik n me n mr sapic n mak jugak..... yang bawah tu last minit tambah... mak datang bawak jajan tambahan.... thanks mak n ayah...


ko taw aku punya penat mcm nk kawin kan anak taw...


cholote fudge cake... sedap gilos... mmg terbaik...
aku order kat wife opismate...
tapi kalau yg nk order... blh order kat sini....



sebelum memulakan majlis segala... silalah wahai suamiku memberi ucapan dan membacakan doa...


haaaaa... baca doa dr henpon ok.... gila pamalas nk print... dia ni lg malas dr aku taw....


tetamu terawal... dorang datang awal sebab ada hal lepas tu...
ni la baby sitter ziyad...


kekepohan merata2...


baby tu kira anak buah aku n cousin's ziyad... anak cousin mr sapic... nama dia raees andra...
comei ok and sangat baik..... pendiam je....
kalau ziyad dulu....kemain la lasak...
and ko tgk... ziyad mmg pantang ayah dia dukung anak org...
aku selalu gak tanya ziyad...
"ziyad nak adik tak "
laju je dia jawab...
"tak nak"

phewwwwww




ni ibu ida ziyad...
ibu ida dia datang je...
semua org dia abaikan....
pastu nk berkepit je la manjang...


family potrait....


buddys potrait...




bukak hadiah time....
masa ni baru kol 5 lbh kot....
majlis xabih lg sebenarnya....
tp mokcik2  dia semangat nk tgk hadiah pe....
so kita bukak je la...
ala sebenarnye dorang nk soh aku wish terima kasih secara live la tu sebab bg adiah kat anak aku...
mcm la aku x tawu... hahahaha
gitar tu atuk n wan bg...
nanti dah besar pandai main gitar mcm paklang ye... jgn jd mcm ayah..pandai satu lagu je... muahahahaha

majlis sampai malam ko taw x...
punya la penat...
apapon tgk ziyad happy... aku pon happy...
tahun depan tgk kepada kerajinan ibu kau ye nak...
rajin ibu buat...
hehehehe



#perasan tak gambar tiup lilin xde... gida la ni...poyo2 nk buat video..sekali ntah video ape ntah yg dia record... video mak lampir agaknya... lebih baik la tangkap gambar gida oi.. xreti jgn la buat2 reti... grrrrr....
sape ada gambar masa tiup lilin... tlg la bagi..... =(





2 comments:

lieyalatif said...

meriah sgt2 meriah...

tema yg happening beb....aku suke tgk...ceria di sana sini....betul tu, buat besdei anak mcm buat kenduri kawin penatnye kan hahaahaha...esok2 kalo terima menantu lagi haru kite woo ekekeekekekeke

zean anuar said...

tq...

penat sangat kan...
kalau kenduri kawin maw cuti sebulan lepas tu.. hehe