Thursday, February 06, 2014

kak yan kitchen




kak yan kitchen ni hastag kat ig sebenarnye.
over sgt nk ade hastag bagai.
mcm la kau rajin sgt masak kan.

tp sbnrnya xsemua bnda pon aku upload.
kadang aku snap aku bia je.
kosser la nk upload semua.
poyos sgt kang.
ihiks.* padahal nk save data.

mr sapic mmg homecook person.
so suka la aku masak.
sebab kau masak la ape pon dia telan.
sedap xsedap belakang kira.




 
ni tok breakfast kat opis.
poyo sangat bekfas makan sayur je.
ni sebab kirim kat jiran blikan sayur mase dia g cameron.
jenuh nk habiskan.
breakfast pon masak sayur je.



soto campak-campak
aku mmg terkenal dgn campak-campak.
sebab kalau tanya aku balik resepi mmg aku xbrapa nk ingat.
mmg pesen masak campak2.
janji sedap. eh.
ko tgk ayam seketul tu.
nampak sangat pemalas nk carik2 kan.
dasar.


kalau balik keje mmg aku selalu masak bnda2 mcm ni je.
xkuasa la nk masak soto ke mee bandung ke.
bnda2 mcm tu tggu weekend ye anak n suami.
ayam goreng kunyit, masak lemak kubis panjang n sambal gesek.
taw sambal gesek tu ape.
korang tumbuk cili api,ikan bilis then letak garam skit n perah limau.
menangis makan.


ni pon lauk perempuan pemalas kuasa lapan.
sambal ikan bilis campur kentang n petai pastu wat telur dadar.
wajib makan ngan nasi panas ye.
kalau nasik dah sejuk xsedap.


churos.
ni adalah menu minum petang yg senang gilos.
nk resepi nanti aku leh share.
kompom bahan mmg ade kat dapur korang.
tp churos ni version kemetot sebab carik piping bag xjumpa.
ntah mana aku cmpak ntah.


ni carbonara.
makanan feveret aku.
kalau mr sapic makan kena ad cili flakes bagai.
ni pon senang.
sapsapsoi siap.


nasi ayam.
weekend baru sempat nk masak nasi ayam ke nasi tomato ke.
kalau weekdays bantai la makan lauk campak2.



ni sebenarnya chocolate cake n aiskrim vanila.
close up sgt.haha.
hari tu la si gida nk belajar buat cake pulak.
so ajar la dia buat cake simple.
chocolate cake.
aiskrim pon buat sendiri ye.
bli serbuk dia kat bakery pastu tambah air sejuk n pukul sampai fluffy.
masuk dalam fridge 12 jam.


repeat carbonara lg.
tp ni kat rumah mak.
gida jugak nk blajar cana wat carbonara.
pehal ntah sibuk naw nk blaja masak skang.


stock barang kering kat rumah.


ni poyo kan.
beli je lebih. 
tp xpnah try pon resepi dlm ni.
ok nanti dah try kita kasi up ye.




mlm ni xtaw nk masak pe.
nasik goreng je kot.
dasar pemalas.


2 comments:

yana lyana said...

churos tu apo? bak resepi

zean anuar said...

yana : Na.. aku da bg resepi kat msg fb