Thursday, May 08, 2014

hari ibu



pg td dengar radio. cerita pasal hari ibu.
ikutkan tahun ni tahun ketiga aku blh sambut hari ibu.
last year celebrate mcm mana pon aku lupa. ade sambut ke x pon aku x ingat langsung.
even ade jugak aku dengar xelok sambut pasal ape ntah. lupa sangat.
dasar pelupa aku ni.

aku xde la rasa nk celebrate pon. tp kalau ttbe mr sapic nk bg aku flower bouquet ke, blanje dinner ke,
aku on sajooo.
lgpon anak kecik lg. dia pon xde rasa ape sangat kan.
aku nk over feeling2 ibu yg sangat besar pengorbanan pon mcm.... alahai..
baru 3 tahun aku besarkan anak compare to ibu2 yg dah berjaya besarkan anak and menjadi.
mcm mak n mama, sama2 aku salute, sama2 ade kelebihan masing2.

mungkin aku dikurniakan mak yang garang, tp dapat mak mentua yg cool,
mak yg baran, tp dapat mak mentua yg penyabar,
tp mak aku jenis rilex, kau blh cerita apa pon ngan dia, pasal boyfren, boyfren kawan kau, pasal org tu org ni, pasal artis. dia blh sembang.
mak mentua plak jenis blh cerita pasal pinggan mangkuk trend baru, kain corak batik design baru, artis, latest konsert kat malaysia ni pon mak mentua aku taw.

so aku rasa fair, dapat dua mak yg osem. tu pon dah buat aku rasa bahagia.
tgk ziyad pon rasa bahagia.
aku dekat dengan semua, mak dekat, mak mentua lg la dekat xyah cerita la kan.
so hari2 lah hari ibu.

kalau mr sapic x wish kat aku utk hari ibu ni pon aku tarak hal.
no heart feeling.. ;)


1 comment:

Zana Adieyza said...

selamat hari ibu ;)