Friday, May 02, 2014

makin malas



amboi kakyan. seminggu satu entry je.
dasar sangat kan.
membizi sekarang ok.
kat office tengah cover staff yang cuti bersalin.
so gle x busy.
sangat busy ok. *lap peluh.
ah. malas la nk bg alasan.
cakap jela malas. haha.

last week ari sabtu pergi kenduri kawen lg.
ni ex schoolmate.
kelas lain,dorm lain,sekolah je sama.
dia ada blog dulu.
tp pehal ntah senyap je blog dia.
si farah suka baca blog dia.
bak kata farah blog dia jujur sangat.

masa pg wedding pijah ni abis semua aku angkut.
bawak mak n ayh ok.
aku ni mmg suka bawak mak ayah aku pg wedding member.
mak n ayah plak kalau xde hal mmg ok je nk ikut. hehe.
senang weh. ade org nk jaga anak.
gila xheaven. aku ni ble jmp kawan cepat lupa diri skit. ;)


aku suka sangat pengantin pakai songket.
btol2 nmpak raja sehari ok.
xkira la colour ape pon.
mmg cantik n classic.
aku dulu masa kawen mcm xnk je pakai songket. 
tp bila pakai rasa mcm eh best la.
xpanas ok.
xserabut mcm pakai baju lace batu penuh satu baju.
oi..nk jalan pon susah ok pakai full lace masa belah aku. 

baju yg pijah pilih ni sama colour baju mak dia pakai masa mak dia kawen dulu.
so mmg classic la.
just org dedulu acsesories nk banyak je kan.
skang simple je.
aku plak mak aku nye baju kawen xmuat ok masa aku nk kawen tu.
dasar sangat kan. so buat lain.
kaler blah mr sapic pilih sebab pakai masa kat blah mr sapic.



eh ttbe upload gambar kawen sendiri. hahahaha
bnda aku paling suka masa belah mr sapic ni ialah MUA aku setting rambut aku.
mmg lawa gle ok. gle perasan.hahaha
tp series la. aku puas hati sgt. rasa mcm rambut aku la paling cantik masa tu.
tgk dr depan biasa je. tgk dr belakang. padepowwwww. hehe

eh over lak cite aku kawen dulu dah kenapa.



masa kat wedding pijah ni few je kawan yg aku sempat jumpa.
sebab aku nk balik awal.
nk balik kg.
tp awal x awal la pon. sebab ramai plak kawan ayah aku kat situ.
sebab arwah ayah pijah ni polis. so sama kawan kot. ntah.

yg baju hitam gambar blah kiri bawah tu kira pengantin baru gak.
and dah preggy ok.
tahniah la ye elly.
aku pg jugak wedding dia dulu.
tp xingat la up entry ke x.
jap aku up gambar.



 aku,nono,elly and pijah. masa ni pijah jd bridesmaid.




ni peneman setia.
sayang kamu dua ketat ketat.



ahad tu x kemana.
duk rumah je.
ayah n mak ade ajak balik kg.
sebab nk kemas rumah.
tp malas nk ikut sebab semalam da balik arini nk balik lg.
next week adik aku tunang.
buat kat kg. so mmg kena kemas byk bnda.
last buat kenduri masa arwah atuk ada lg.
ni baru nk start buat kenduri balik.
sekor lembu gak tumbang.
xpaham aku. masa aku tunang dulu pon mcm tu.
wan aku ni mmg suka tumbangkan lembu agaknye.


ahad tu nk masak pon malas.
nk kuar pon malas. sebab seharian hujan.
so bli piza je la ye.





esok ada dua kenduri lg.
makin naik la kau kakyan.





1 comment:

Rose Azadir said...

Assalamualaikum.... saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog sy http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer....