Thursday, October 20, 2011

nape aku la aku kahwin awal...?????

dulu mase aku cakap aku nk kawen byk gle soklan yg kne jawab...dah puas ke enjoy?? dah ready ke nk jadi bini orang?? nant dah kawen xdapat la kte huhahuha sesame ag....-tu soklan dr membe2 aku...kalo makcik pakcik aku plak.. nk kawen da..betol ke??nape xsambung degree dulu??ari 2 semangat nk sambung degree..tuptup xjd..nape?? laki hang 2 sape??keje mane???sebaya?? btol ke?? xpe ke sebaya???

penat hokeh nk jawab sume soklan 2... n before jawab 2 kne pk dalam2 jawapan pe yang terbaek... sebabnye aku pon xtawu nape aku kawen awal...dan aku percaya yang ALLAH dah tentukan sume nie dan aku terima dengan redha..kalo nk diikutkan mmg byk lg bnda yg aku nk buat xbuat... yg paling penting further my degree...nape smp dip je.. 2 la soklan paling susah nk jawab... dan hakikatnye aku sedih nk jawab... dan lagi sedih ble ayah aku cakap dea benarkan aku kawen tp aku kne gak amek degree pas kawen nant...n tulah promise aku kat ayah aku yg belum aku dapat tunaikan wat mase skang...aku plan tggu ziyad dalam 2 tahun baru aku apply further my degree... means around 26... sbb b4 30 aku kne gak ade degree....untuk menggelakkan otak betambah bebal...=)

back to main subjek..nape aku nk kawen... series...ble tuhan 2  anta seru...sekejapan je bnda 2 jd...tuptaptuptap ko da jd bini orang... kalo tuhan 2 xanta seru...wat la mcm mane pon,plan la tahap maksima mane...tetap xjd okey.... malam sebelum kawen...time 2 farah tgh sebok pakaikan inai kat tangan n kaki..lepas 2 dea scrub kan badan plak..pas2 prepare tok door gift plak... and time 2 badan aku dah penat gle... so aku pon masok tido..ble tgk farah aku dah stat sedih... mcm nk nags...tp kne cover...sbb aku xsuke nags depan dea..pehal ntah...aku lg suke nags depan apek....(apek 2 laki aku sblm jd laki...)hehehe.... even besa mane pon masalah aku aku xkn nags depan dea....nags puas2 kat apek dulu pas2 bawu apek akan cte kat dea...mengong kan....time 2 mcm2 aku pk...betol ke ape aku buat nie...gle kan..besok nk kawen bawu tepikir betol ke x... pastu dok pk...blh ke aku hormat dea sbb aku ngan dea da la sebaya..kawan baek plak 2... sama taraf baeknye macam aku ngan farah n aku ngan yanna...

before kawen aku slalo tanya kat mr sapic blh ke kte nie..mampu ke nk tanggung segala bnda... tp mr sapic slalu ckp...rezeki orang dah kawen 2 laen.... pas2 kalo u rase xpuas enjoy...ape beza dea...sebelum kawen pon u pg mane2 ngan i...ape u nk wat u ngan i... kte share sume bnda... pg shoping..hang out ngan kawan..pg gigs..pg vacation ngan family.. sume dah wat sesame...so better kawen kan..at least orang x mengata xkawen ag dah berkepit... pastu pas kawen kte sambung la degree...xkesah la u dulu ke i dulu ke...yg penting kte akan ade degree gak... okeh..... macm2 la bnda yg ktorg bincang....n at last kawen gak.....

dan selepas kawen....alhamdulillah... everything going smooth... smpai dah ade anak... btol ape orang cakap...rezeki dan berkat dah kawen 2 laen... kalo rase xcukup..idup nie smp ble2 pon xcukup... and ble dah ade anak 2...terase sgt xtaw mane datangnye...tp sentiasa ade...amen.....=)  semoga ALLAH permudahkan jalan idup kami sekeluarga....


orang kuat my wedding

saat dah sah jd bini orang...


#okey...sebenarnye saya mengantuk jage ziyad malam td..n mizz farah a lot..






5 comments:

aTy _faRed~ said...

saye kawen lewat...mungkin jodoh sampai lambat..nak dekat 30... selepas saye abes belajar..kerja n merase hidup stabil..puas juga berbakti pada keluarga... tapi macamane pon.. berkawen sebenarnyer lebih menarik kehidupannyer...lambat atau cepat..segale nye urusan Allah..die lebih tau..:)

butterflyana said...

jodoh ko sampai dulu dari aku..mcm xcaye je..rase mcm main2 je smue ni..

tapi dah takdir mcm tu kan..aku happy tengok ko happy cume skrg kite dah xleh nak happy sesame..masing2 dgn life masing2 kan..masing2 masih dlm proses nak bina kestabilan hidup..

smoge suatu hari nanti, kita stop dgn kesibukan dan dpt spent time sesame.. :')

i miss u

mr and mrs sapic said...

kak aty - dulu saya nk jd mcm akak sebenarnye..nk kawen lambat...tp 2 la..jodoh kan...=) kawen nie bes kan kak...


na - kamoo hampir buat saya nangis...mizzz u a looottttttt....dah x mo komen....

InaAchik said...

saya kawen di awal usia 24thn...
saya menyesal sebenarnya... menyesal kawen di umo 24. kalo tahu NIKMATnya kahwin, saya kawen awal lagi! ahhahahaaa...

sumpah, tak pernah rasa hidup setenang ini sehinggalah BERKAHWIN! :)

mr and mrs sapic said...

kak ina.. yan kan bawu kawen..bawu nk blaja idup sesame...nant dah lame kawen nk bahagia kuasa dua mcm akak jugak...=)