Friday, October 21, 2011

non stick pan bahaya okeh!!




aku kan kalo buat telor mate kerbau or telor dadar suke gune non stick pan... sebab x b'minyak..jadi blh la kurangkan kolestrol...*konon nye la... pastu kalo wat lempeng and pancake pon senang kan gune non stick pan...kalo kat mapley pon sgt sayang nk mkn telor mata kerbau dea sebab cantik je mamak 2 buat...=)  tapi rupenye bahaya la pakai non stick pan nie...

aku taw info nie kat sini... ketidaksuburan one of the cons of non stick pans... even ape pon masalah dea.. non stick mmg  bahaya.. so kne la gune cara lame..letak minyak kat kuali lombong mak 2 je..abes cte...
tapi nk buat ape ngan adiah kawen yg still ade kat dalam kotak 2??? buang??? =((((
baru je egt nk kirim teffal kat membe yg nk pg langkawi next month...


#ayah marah gle kalo aku goreng telor xgune minyak...dea lg suke ble goreng telor ade bubble2 minyak kat telor 2.. i xsuke okeh!!!




2 comments:

InaAchik said...

yg berlemak dan berminyak tu sedap hoke! yg x sedap nya... badan berlemak! adoyaiiiiiiiiiiii~~~

mr and mrs sapic said...

2 la.... nk pg slim world i bkn artis blh kne taja...hehehe