Thursday, October 27, 2011

penyakit PENDAM nie memang blh wat otak bebal...

aku sure sume orang ade 1 penyakit pelik.. penyakit yg mmg xde ubat..kalo jmp doc, doc soh balik tgk tb je kat umah....jgn datang2 lg dah...=) penyakit paling common skali ialah korek idung,xpon kentut kuat2 smp blh koyak spenda 2 tanpa rase malu langsong... tp annoying skali penyakit suke ckp tepon kuat2 dalam tren...mmg sangat annoying okeh...

dan aku harus juga memiliki 1 penyakit pelik yg mmg susah nk ubat..kalo ade pon....mkn la bape dos 1 ari pon...still same gak...

penyakit pendam nie penyakit bahaya okeh.. sangat bahaya...sebab besenye orang yang ade penyakit pendam nie..ble pendam tu jd xpendam.. ape pon xguna..mcm johan cakap..cakap tara guna tembak tara kne.. dasat gle kan...taw sebab pe.. sebab besenye aku akan pendam...diam..tgk je ape akan jd...kumpul point dulu..*nie paling bes la..=)...rilex dulu... wat2 macam aku xsakit ati padahal ati aku da berbulu... sampai le ke tahap aku dah xmampu nk pendam...OK...once aku dah xmampu nk pendam..time nie...aku akan meletop mcm gunung berapi..point2 lama sume aku up balik..sampai sume terdiam...*slalonye bkn sume.... antara aku dan dea...maknenye orang yg aku sakit ati 2 je yg terlibat...
time nie aku ckp ngan ko... tangan aku harus la ketar tahan marah,mata da mcm air terjun,ati dah patah remuk,otak hang mcm pc tahun 1998... dan kalo tahap xleh blah aku smp blh pengsan...jgn xpercaya okeh...


series aku blh pengsan...
nk cte sampai pengsan nie sbnrnye aku malas nk egt dah...tp kadang ble tgk drama melayu kat tb ttbe teringat...cte melayu kdg2 related jgk ngan real story...=)

satu malam 2...masa 2 05.05.08 *amek ko...aku smp egt tarikh nie...=P mlm nie ex aku nk jmp aku...ex aku adalah merujuk kepada bf aku 3 jam sebelum mr sapic jd bfren aku...(macam *&%$# tak statement..pompuan bajet hot macam nie la..baru 3 jam putus tros ade pengganti..i xsempat nk nags okeh...hahahahaha)

ok back 2 the main story...so ktorg pon jmp la dengan aku berbaju kurung..mmg terasa bangang ble pk blik..huh..mlm 2 dlm kol 11 lbh mcm 2 la...ktorg lepak dalam kete je time nie...betol2 depan ali bistro kat setiawangsa 2...dea nk jmp aku...konon nk setel la lepas segalanye terkantoi secara legalnye..selama nie kantoi secara unlegal..btol x verb aku nie??=) so ktorg pon jmp la...konon2 nk setel...kononnye... pongpangpongpang la dea explain kat aku padahal time nie otak aku dah sgt jemm...malas nk pk..rase nk blah je..tp kalo pk aku blah kang nk tahan cab takot oke kat kl memlm bute nie... nk kol membe da xde idea nk kol sape...

selama nie aku tahan je tgk pangai dea ble kantoi kat hp dea msg2 ngan pmpn laen...bli adiah tok pmpn laen,date tgh2 mlm ngan pmpn laen..aku rilex je la..mcm xde pape jd....dengan arapan dea brubah.. tp ble tahap mmg kau tu xnk berubah..dasar jantan  xcukup idop ngan sorang pompuan..mulelah aku meletop.. aku meletop semeletopnye okeh mlm 2..point2 setahun seblm tu pon aku up balik...mmg sume kua..dr a-z...mencurah2 idea aku nk bersuara lepas setahn lebih aku diam...smp satu tahap 2 aku kua kete then aku lari..aku lari xde la laju mane...dah 2...jogging pon malas nie nk lari laju kan... tp jaoh jugak aku lari okeh..ngan berbaju kurung 2..lari dengan arapan ade la cab lalu snang aku nk tahan..*mmg drama abes...
tp las2 mamat nie dpt gak kejar...time nie jantung mmg laju gle..pastu dea grab tangan aku kuat gle okeh...aku dah teresak2 lah nags time nie..kuatkan semangat gak soh lepaskan aku..tp ttbe dea tengking aku..."kalo awak nk putus fine kite putus tp tanggungjawab saya lg nk anta awak balik!!!!' kuat okeh dea jerit kat aku... mase tu....ade ambulan pusing2 kat atas kepala otak aku...badan aku jd lemah gle...dannnnnnnnnnnnnn..... aku pengsan kat tepi jalan.......*lepas tu ofcoz la aku xtawu ape yg jd kan...

ble aku sedar2...ak dah kat hospital..aku buka mata ade muke doktor 2 orang,polis dua orang n muke jantan xgune 2...
ttbe doc ckp"awak dah stabil sekarang...jap lg blh blik..." pastu polis tu cakap" awak ade amek alkohol ke td" time nie mmg aku mule nk hangin...xnmpak ke aku pakai baju kurung nie...nk masok club pon malu  ngan berbaju kurung 2... ble polis tu tgk muke aku mcm malas nk layan dea tny lg..."awak nk blik ngan dea atau ngan saya" aku pilih bia la jantan tu anta aku..xkose aku nek kete polis ngan polis 2... so tamat story aku ngan mamat tu pon putus..*dalam kete aku tny mcm mane blh ade polis..dea  ckp time nk angkat aku 2 ttbe ade kete peronda lalu...mmg dea benti la tny pehal..polis tu la yg bawak aku pg GH....huh..dalan ati aku kau yg bodoh tengking aku td pesal..kan da pengsan...dea anta aku smp uma..aku smp uma dlm 5 pagi mcm tu la..blik2 badan penat tros tido... bgn2 je dlm kol 7 lbh...mr sapic propose aku...hahahaha.. mmg taik..taw2 je aku dah putus.. sgt berani ok..

so besa kan effect penyakit pendam nie...aku xsuke sbnrnye ade penyakit pendam nie tp 2 la... dah aku ade penyakit 2..sush k nk buang jaoh2.. plzzzz penyakit pendam..blh x kau blah......




1 comment:

Fatt.Nazz said...

kite bru bace entry ni woii....hahahaha....terimbau kembali kisah lama ar...tp mmg btl la...yg cte2 drama dlm tv tu mmg related dgn real life..kdg2 kite pon sentap jgk n tibe2 lak jd mcm emosi..hahaha