Thursday, January 12, 2012

power pumping technic


arini nk cite skit pasal power pumping technic...
menda alah tu??


n3 nie juz for mommies yang bg full breastfeeding kat anak dea...
yang m2b pon leh bace gak...
yang bujang2 macam farah n yanna pon lg leh baca sebab nant time korang...
korang mest tanya aku gak kan...hehe
info nie aku tawu dr blog cikgu azleen....
slaloo gak bace blog cikgu azleen nie sebab info dea mmg bes...
bes tok mak mak macam aku nie haa....
yang keje n bg full breastfeed kat kat anak...


POWER PUMPING TECHNIC
  1. Bagi pengguna double pam macam aku, pam 10 minit, rehat 10 minit, dan ulang untuk 1 jam.
  2. Boleh lakukan kaedah ini mase korang keje or lepas korang menyusukan baby hingga kenyang, jadi tidak akan timbul isu baby nak menyusu sewaktu korang sedang mengepam.
  3. Buat teknik ini 1 kali setiap hari dan bila-bila masa je.
  4. Biasanya hasil akan dapat dilihat selepas tempoh 1-2 minggu. Jadi korang perlu bersabar. 
note: 

  • korang  tidak perlu menyimpan atau membersihkan kit mengepam setiap kali sesi mengepam.. korang boleh biarkannya di situ (pastikan ianya bertutup supaya tidak dihinggapi lalat, semut etc..) antara 3-4 jam.. Selepas itu, simpan susu yang telah dikumpulkan dalam peti ais, basuh kit mengepam dan pasang semula untuk meneruskan sesi power pump yang berikutnya.
  •  
  •  masa kerja aku akan buat teknik nie dalam kol 11 pg dan end pada pukul 12.10 tgh hari.then dalam kol 4.30 ptg tu aku pam balik. masa nie pam macam biasa smp susu tu dah xkeluar. masa xkerja jarang pam sebab ziyad sangat kuat menyusu...so aku bia je simpan bia dea cepat puas.
PAM TERBAIK [bagi aku la...korang...ekot pam korang la]

pam ape yang aku gunakan???? its a spectra 3... spectra 3 nie adiah dr mama n mr sapic sebab lahirkan anak n cucu tok dorang...hehehehe...dorang beli mase umur ziyad 3 hari...Spectra nie sgt convenience.. senang nk bawak kemane2..n xbanyak part...ade tu aku tgk part banyak sgt..kene pasang tu pasang nie baru leh guna tp spectra 3 part dea skit je..mmg senang la...[eh..saya bukan duta spectra 3 ye..]


tgk gambar atas tu... xbanyak part kan..pasang then tros leh pakai..bag pack dea pon senang..leh bawak g memane..n orang xtaw pon tu electric breast pump sebab nampak macam ko usung laptop..hee



so to all mommies....gud luck...u dont have to take any milk booster coz its a way to build a better milk production...









p/s: nk beli PB..... ade sesape nk jual murah??? waa.......




2 comments:

aTy _faRed~ said...

:) minat ngan dual pump nie..tapi spectra3 ni besar n berat gak nak bawk kehulu kilir..[gi opis]:)

mr and mrs sapic said...

kak aty...dea mmg berat gle kalau cooler simpan sekali dalam bag pack tu...slalo cooler yan pegang je...cooler tu pon nmpak macam beg make up je kan..so xde hal pon nk pegang...=)

dulu husband yang belikan...kalo mase tu yan ade skali yan nk soh dea beli medela...medela senyap skit..=)