Tuesday, September 01, 2009

~begini la naseb~

korang caye pade rezeki x???aku kdg2 caye kdg2 x...jujur nie...bkn ape...rezeki x dtg bergolek kalo xde usaha...btol kan.....mcm skang...AKU NK 2KA KEJE...XNK KEJE CN...aaaaa....pnat la pk lg pasal nie....tp yg penting...aku sbnrnye bkn la pmpn yg ske bergantung kat lelaki at all...tp d sbbkan mr sapic x pecaye ape pon tok aku wat sorang2..maka...aku handle ape pon ngan dea...

mak aku pon same gak...dea xleh idup tanpa ayahku...huhu..sbnrnye...ttbe aku pk pasal tunang...aku nie btol2 ready ke nk jd tunang org???kdg2 aku rase aku x sempat ag nk balas jasa mak ayah aku then aku da sebok nk kawen...tp ble aku pk secara warasnye...

sbg wanita.....after kawen maka tamatlah khidmatnye sbg anak???xkn...so afta kawen pon still blh balas jasa mak ayah aku kan...kerna aku mengenali mr sapic...dea xkn halang tok aku tlg family aku...dunia nie da nk kiamat...kalo kuar dating buat tu buat nie...same gak...abes gak duet...so better skang aku kumpul duet tok kawen...

pas kawen pon still blh sambung blaja kan...kdg2 aku tensen ble org bg pendapat...pas kawen sume x leh wat....nant da kawen xleh da tlg parents,xleh da nk smbg blaja...so sambong blaja dulu...bli rumah dulu bli kete dulu anta mak ayah g haji dulu...then bawu kawen...haloooo...yg penting niat k...kalo da xnk 2 mmg xkn wat...

pas kawen rezeki lg murah kn...sbb haram jd halal...kalo skang aku nk bli rumah..blh ke aku bli umah besa2???stil gak kne kongsi loan ngan mr sapic kan...len la gaji beriban2...loan bank blh lulus cm 2 je...so lbh bek dea jd laki aku dulu bawu pk pasal nk bli umah..

asal ramai sgt dengki eh???n bnda plg aku x ske ble ade org menyibuk nk aturkan idup aku...dea 2 sape???mak ayah aku pon ckp on je ble aku nk tunang...rezeki org laen2 k...ko egt ko da ade keje ade kete ade i2 ade ini ko da bejaye dlm idup ke...sengal gle ble org pk mcm 2..huh

im facing a lot of problem rite now..so aku xde mase nk pk masalah aku ngan org poyo2 nie...aku nk pk prob aku ngan org yg bepikiran positive je...ANYBODY???hehe...

aku mmg angin la...ble ade org pandang rendah aku n mr sapic...mmg xleh nk puaskan aty sume org...tp yg penting aku tawu ape yg aku buat...aku still ade ayah aku....mak aku...even aku tawu...kdg2 aku amat x sebulu ngan mak aku...slalo gadoh...mak aku mmg mcm 2...ske gadoh ngan anak2...ayah slalo pesan...da besa nie kne paham mak...mak 2 mmg mcm 2...ayah nie dr dulu lg tepakse paham mak...kdg2 kesian ayah....sume bnda ngadu kat dea...mak aku 2 kaki ngadu no 1...ktorg wat salah skit ngadu kat ayah aku mcm ktorg bunuh org...tensen je...nseb bek ade ayah yg paham...luv u dad....

hidup aku skang mmg amat celaru....aku nk 2ka keje...nk tuka uma..nk prepare raye...pepare tunang...so kepada sesiape yg x puas aty aku n mr sapic...tu korang nye pasal...yg penting aku bahagia ngan ape yg aku wat...n aku tawu...ape yg aku wat nie sbb aku da pk panjang sepanjang nye...nk tggu kaye...manusia xpnah cukup ...so jgn tggu nk kaye bawu nk pk pasal fmly...pk la luas skit...

4 comments:

Fatt.Nazz said...

sabo je yan..
n jgn layan kn org2 yg negative itu..
kite dh merasa dh tu sume..
dats y aritu yg kite wt entry 'salah ke kawen awal' tu..
tp dh delete dh entry tu cuz jd kontroversi plk..hehe..
dh,asalkan ko dgn apek dh yakin blh pegang tggungjwb,juz go on..
btl tu,nk tggu smpi kaya br blh kawen?alamatnye smpi tua la br kawen..tu pon klu kaya..klu x kaya?kuang kuang kuang~~
lgpon,klu dh kawen lg senang nk tlg family..cuz kite n hubby bergabung tenaga n duet utk tlg family kn..
haaa...kn byk point tu...
hahahakk...

nizwan_mokhlas said...

chaiiyookkk...2!!!! yan nak jd org kg sebelah aku...hehehe...apek yan no korang aku da ilang...no lame yang ade.....cepat responn!!!

mr and mrs sapic said...

>>fatt...fatt...kamu semakin matang...cayalah!!!!...nway...agree wit u 2...nk tggu kaye ble weh....
>>pak wan...well...aku da hafal da kat kedai johar 2 jual ape...huhuhu

nizwan_mokhlas said...

wwwaahhh....